2009 m. birželio 16 d., antradienis

Apie Dieva (2)

Anomis dienomis Dievas uzpirko Misias uz visos savo placios gimines gyvuosius ir mirusius. Susirinko visi(apie 2500), tame tarpe ir nezinomas Dievas, o atvyke teologai trynesi rankas ir taip tarpusavyje kalbejo:
-Dabar bus mustynes.
Bet Dievas juos sugedino ir nuo to laiko jie ieskojo priezasties ji suimti.

Anomis dienomis nykstukai su raganom gere liepziedziu arbata su medum ir ziurejo I dangu, bet teologai buvo grieztai uzdraude Dievui su jais prasideti ir nurode kokias vietas Sv.Raste skaityti.

Anomis dienomis Dievui nebuvo negalimu dalyku. Ir teologai pasake jam ko jis negali daryti. Tai Dievas taip ir dare.

Anomis dienomis Dievas su Raudonkepuraite ejo aplankyti sergancios seneles ir nese jai dziovintu slyvu. Is uz krumu pasirode teologai paklause kur jie beeina. Viska suzinoje, trumpesniu keliu nukure pas senele. Dievui su Raudonkepuraite galu gale pasiekus tiksla ir pasibeldus, is uz duru pasigirdo seneles balsas:
-As jusu neisileisiu, nes jus pries Velykas neatsilikot ispazinties ir nepriejot Sventos Komunijos.
Ir po to senele ilgai ir laimingai gyveno.

Anomis dienomis teologai apkaltino Dieva esa jis velniu priedes. Ir Dievas ilgai turejo aiskintis spaudos atstovams. Net suprakaitavo.

Anomis dienomis teologai patikrino Dievo saskaita Vatikano banke. Po to ilgai girdejos verksmas ir dantu griezimas. Ir Dievas turejo ju viesai atsiprasyti o paskui dar ir guosti.

Anomis dienomis teologai uzdraude barona Miunchauzena laidoti su kunigu. Tai paskui Dievas turejo vargo su juo danguj.

Anomis dienomis Dievas su Karsonu skraide. Ateje teologai pritaise Karsonui prie nugaros Dievo duota kryziu ir liepe nesti. Ir nuo tos dienos Dievas pradejo vartyt stalus sventykloj, nes neturejo draugu.

Anomis dienomis lietuviai barzdociai sedejo apie lauza ir aiskinos santykius su Dievu. Ateje teologai, pries tai sociai pavaisinti, imete Dieva I lauza ir nuo tos dienos tas kalnas vadinas 3 Kryziu kalnu.

Anomis dienomis Dievas varte stalus sventykloj. Ateje teologai atsinese schema kaip geriausiai vartyt ir padidint produktyvuma. Bet Dievas sake, kad jis tik nori islieti pykti.

Anomis dienomis teologai su Poncijum Pilotu skrido lektuvu ir svarste kas yra tiesa. Tik Dievas sedejo salia ir nenorejo svarstyti. Mat dar nebuvo isgeres rytines kavos.

Anomis dienomis teologai isvede nauja Dievu veisle. Dievas atejes tik krapstes pakausi ir kazka myke panosej.

Anomis dienomis teologai isaiskino Dievui, kad 2+2=4, paaiskino kaip katekizme rasti atsakymus, paskyre ji budinciu ir ramiai nuejo miegoti. Jau geriau butu nenueje.

Anomis dienomis Dievas su bedieviais ir seniausios profesijos atstovemis kalbejosi. Praeidami teologai pamerke aki damoms, bet apsimete, kad Dievo nepazista ir veliau jam isaiskino, su kuo jis turi bendrauti.

Anomis dienomis teologai isaiskino Dievui apie dvigubus standartus ir pademonstravo kaip tai veikia. Ir tada Dievas pirma karta iskarse jiems kaili.

31 komentaras:

Anonimiškas rašė...

labas, nauja komentaru palikimo tvarka, ziuresim kaip bus

Unknown rašė...

man patiko. zmones nera tobuli sutverimai, ne per kur, ne is tolo. jeigu pastebejai, tai nebekomentuoju literaturoje ir mene. ne tik nekomentuoju, bet ir neskaitau. zinai, kodel. ketureilis naujos narystes proga patiko, nuotrauka rysio tikrai neturi, nes as ir pati be rysio. :) sekmes!

rolandas kausas rašė...

aciu krankt, ir tau sekmes

Anonimiškas rašė...

Norėtųsi sužinoti, Rolandai, o Jūs tikintis? Akivaizdu, kad turite gerą humoro jausmą ir mokate pasijuokti iš religijos kvailumo, bet kyla įtarimas, kad pats esate deistas ar panteistas. Kaip yra iš tiesų, jei ne paslaptis?

rolandas kausas rašė...

sunku pasakyti, manyciau kad asmeninis rysys su Dievu netgi sustiprejo. Priklauso kaip Jus ir is kokiu poziciju ziurit. jeigu is Lietuvisku-Katalikisku, jums turbut kitaip atrodo. Reliatyvu viskas. Ka manot?

Anonimiškas rašė...

rysys su Dievu asmeninis arba jokio, kai kalbat gal sustiprejo, bet neispazistat Jezaus, ryrys abejotinas

Mūsų durys rašė...

Anomis dienomis Rolandas Kausas arinejo a.a. Mykolo Petrauskio bulves.Arklys buvo miklus ir Rolandas veikiai nuvargo.Atsisedes ant vagos krasto susimaste.Kaip gerai butu gyventi Amerikoje.Pamastymui buvo lemta issipyldyti :) che, che

Mūsų durys rašė...

Anomis dienomis sedejo Rolandas sumerkes kojas i vandenyna.Netoliese nutupe pelikanas ir nusiciaudejo.Jam nusiciaudejus is snapo isoko trys klapciukai: Tomas, Paulius ir Laimonas.Jie buvo baisiai nustebe pamate Rolanda ir klausinejo ar cia zemes vidurys kur jis sedi :) Cha, cha

Mūsų durys rašė...

Anomis dienomis, mergaite gyvenanti raudoname name, bebaigianti astunta desimti pasejo pupa.Pupa augo, augo ir uzaugo tokia didele, kad virsaus nesimate.Tada mergaite pasikviete Rolanda ir paprase, kad jis uzliptu paziureti kas ten yra. Rolandas lipo, lipo, lipo, lipo.Virsuje stiebas buvo labai plonas ir pupa pradejo siubuoti.Rolandas nebuvo lieknas jaunikaitis.Kartais pavalges sverdavo tik 114 kg.:) Pupa triokstelejo ir jis pradejo kristi.Kai pabudo is komos paaiskejo, kad guli B.Klintono garbingiausiu sveciu lovoje.:)Chi, chi

Mūsų durys rašė...

Anomis dienomis Rolandas su Frekenbok
ziurejo naktini filma.Staiga prasidejo uraganas ir kanalams persijungus isvydo Lietuvos Seima.„Vaje“ -nustebo jis. „Televizija rodo sukcius, kuo as blogesnis:)?“ Ir tuoj pat nusipirko bilieta naujiems rinkimams Lietuvoje :)
P.S. Teksto autore nemano,kad Rolandas yra sukcius.Cia tik jis galvoja, kad nera blogesnis uz sukcius.Jei Rolandas nepatenkintas praeities paskelbimu galite per dvi savaites kreipis i teisma ir jusu skundas bus isnagrinetas mano naudai.Ispeju teisme man visi savi :) Cho, cho

Anonimiškas rašė...

jau greit galesite isleisti savo juoku serija

Anonimiškas rašė...

anomis dienomis teologai valge varske. Taip isispilde sv rasto zodziai: valgykite ir gerkite.

Anonimiškas rašė...

prasom testi

Unknown rašė...

Sveikas,Rolandai!

Vis rašai apie tai, kas vyko "anomis dienomis". O kaip yra šiandien?

:-)

Unknown rašė...

siomis dienomis Rolandas sedi ant vandenyno kranto, spardo bangas, gasdina pelikanus, ziuri i undines ir raso apie anas dienas :)

Unknown rašė...

nieko nesuprantu... kodel is jazmineles tapau rasa?

rolandas kausas rašė...

matyt todel kad jonines

rolandas kausas rašė...

matyt todel, kad "anomis dienomis" parasius, viska ir galim suversti anoms dienoms. Literatura ir Menas spauzdino tuos Apie Dieva labai noriai, Kol Tamkevicius saves neatpazino. Paskui pradejo gazdinti vargsa redaktoriu...

Anonimiškas rašė...

Mergele(08.23- 09.22)megsta tiktrintis pas gydytoja,domisi tinkama mityba ir renka informacija apie sveikata.Ji akylai stebi savo organizma ir, esant maziausiam nukrypimui, kreipiasi i tradiciniais gydymo budais gydanti gydytoja.Kartais Mergele per daug demesio skiria savo sveikatai, todel daznai serga depresija, ja persekioja svaros manija ir mikrobu baime.Viso to pasekme daugeliu atveju yra lytinis susilaikymas.
Mergele daznai serga spazminiu viduriu uzkietejimu, plonuju zarnu uzdegimu, uremija, cistitu, prostatitu.
Dieta.Mergelei reikia maisto, kuriame yra sulfatu, kalio, gelezies,amino rugsciu., gliukozidu, B,C,E vitaminu ir folines rugsties.
Mitybos racionas. Valgant ivairu maista dar butina vartoti funduko riesutus, salotu lapus, grikiu kruopas, zemuoges ir melynes.
Vaistazoles : daigintos liucernos seklos, jonazole, tuopos ziedai, cikorija, melisa, saltpusnis, kraujazole, avieciu, zemuogiu ir braskiu lapai, ciobreliai.
Prieskoniai: kmynai, mairunas, bazilikas, raudonieji piprai.cinamonas, muskato riesutas, imbieras.
Energetika : mergeles energetika silpna. Tai energetinis vampyras.Energija kaupiama letai.
Energetiniai centrai:
1- virsutine pilvo dalis virs bambos,
2- vidurine pilvo dalis
3- sonines pilvo dalys.
Masazas gali buti gilus, bet visada atsargiai masazuojamas pilvas.Kai menulis Mergeles zenkle, geriau masazo nedaryti.
Mergeles jega- protas.Jos pasaulis dvasinis.Zvelgdama i aplinkini pasauli ir ivykius, Mergele parodo gilu analitiskuma, susilaikyma ir atsarguma.Joms neimanomas aistringu jausmu prasiverzimas priesingai lyciai. Lytine saviraiska ja atstumia. Mergele jaucia gailestinga meile visai zmonijai, nora isgelbeti ja ir pagerinti zmoniu gyvenimo salygas.
Mergele visus pradetus darbus uzbaigia iki galo. Ji kruopsciai atskiria ir klasifikuoja pacias smulkiausias priemoniu ir veiksmu detales, patikimai ir isradingai vykdo visus nurodymus, todel didelese firmose gali dirbti vadovaujama darba. Taciau Mergele daznai buna nepatenkinta savo aplinka ir gyvenimu. Tai privercia ja keisti gyvenama vieta ir busta. Jos viltys retai issipildo, ir visa tai gali baigtis nervine itampa. Fiziniai negalavimai atsiranda del pamazu didejancios itampos.Sveikata sugrizta, jeigu Mergele sugeba atsipalaiduoti ir islyginti vidiniu ir isoriniu jegu pusiausvyra. Mergeles domisi sveikata, dietomis ir higiena. Tai gali tapti viliojancia ideja, nes Mergelei budinga igimta baime ligoms. Ji turi issirinkti gera ir mylima partneri, nes seimos disharmonija- pagrindinis jos ligu saltinis. Mergele turi galvoti ne apie ligas, o apie sveikata. Jos igimtos savybes- itaigumas, proto skvarbumas, stropumas, punktualumas, tikslumas, supratingumas, vidinis tvarkos ir asmenines svaros poreikis. Mergele gali daug pasiekti kaupdama informacija, reikalaujancia kritinio ivertinimo.
Teigiami Mergeles charakterio bruozai: Mergeles ramios, neskubancios, darbscios, demesingos, praktiskos, pasiaukojancios, pareigingos, istikimos ir intelektualios.
Mergeles neigiami bruozai ; per mazai emocionalios, saltos, ribotos,pasitenkinancios darbu, smulkmeniskos, kritiskos, nuolat baiminasi del savo sveikatos.

Unknown rašė...

vAU kokia issami informacija apie Mergeles.... dabar prasyciau apie liutus

Anonimiškas rašė...

Rasyte Jazminele, pirmiau susitarkim del kainos tokios informacijos uz dyka niekas neteikia :)

Anonimiškas rašė...

ir apie tuos kur su lanku

Unknown rašė...

ir kokia kaina? :)

rolandas kausas rašė...

pirma prasom susimoketi blogo savininkui uz tarpininkavima

Anonimiškas rašė...

Nebukit godus, as parasiau jz, kad nurodytu adresa ir as atsiusiu uz dyka pastu jai ir jos vyrui, vien todel, kad jusu drauge.Toki ilga teksta tingiu spausdinti geriau atsviesti.Kol kas adreso neparase gal persigalvojo.

Anonimiškas rašė...

che che

Anonimiškas rašė...

Suformuluosiu kitaip: o Jūs, Rolandai, esate kokios nors organizuotos religijos dalis/šalininkas?

Ir klausimėlis ne į temą: ar lietuviškose kunigų seminarijose taip pat moko ir "išsisukinėjimo nuo tiesaus atsakymo" meno? (Juokauju, žinoma. Visi ir taip žino, kad moko. :D )

rolandas kausas rašė...

nepriklausau jokiai organizuotai religijai, kam tarpininkai reikalingi, kuo toliau nuo saltinio, tuo labiau issikreipia perdavimas. O jei dar per kieno kito lupas, tai jau isvis negerai.

Nemoko ten toj seminarijoj nieko. pareigos veliau privercia issisukinet. Kaip toks Ostapas benderis yra sakes: Svarbiausiai neaiskiai kalbeti. pagaliau juk religija ir susideda is simboliu, metaforu etc, ner ko tiketis aiskios kalbos.

rolandas kausas rašė...

esu isitikines, kad religija nereikalinga. Placiau apie tai galit paskaityt mano opuse Siaures Atenuose. Vadinasi Apie religijos pasirinkima. Aciu.

krankt rašė...

as taip pat linkusi manyti, kad religija nereikalinga, o padorumo ir moralumo galima ismokti arba mokyti irgi sekuliarioje visuomeneje, rezultatas praktiskai toks pats: visada atsiranda kliuviniu ir blogu mokiniu. taigi.

Anonimiškas rašė...

labai idomu, aciu