2009 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Su kuo valgytas Iskunigis


Jau seniai yra pribrendes laikas parasyti apie asmenis, Lietuvoj vadinamus meiliais iskunigiu, santuresniais, t.y. pusiau isverstais ekskunigu, o ypac suinteresuotu asmenu judosiu vardais(asmeniskai esu girdejes viena vyskupa taip sakant)Judas tas Rolandas Kaušas. Is interneto komentaru.Be paraso. Lygiai tam paciam lygmeny turime cicilika, benkarta, mergos vaika, susidejelius ir bedievius. Tie seni nematomos rupestingos rankos paseti (kazi kas taip galejo padaryti?) grudeliai uzaugo ir subujojo musu derlingoj tevynes zemej ir dabar, anot biblijos, nesa simteriopa derliu: esam tolerantiski, atviri kitokioms nuomonems, geri kaimynai. Svarbu mums isgirsti ir kito nuomone.

Pilnai pritariu: mergos vaikai ir panasus tu vardu yra pilnai nusipelne. Juk gime baznycios nepalaimintam rysy ir uz tai turi buti nubausti. Lygiai kaip ir iskunigiai, matyt protui aptemus tos pat palaimos atsisake. Kiek suprantu, ir jeigu klysciau, prasau mane pataisyti, ilga laika Kataliku Baznyciai buvo patiketa formuoti musu tevynes kulturini ir moralini gyvenima. Kas patikejo nera aisku, bet matyt buvo ismintingi zmones, nes nuo to laiko viskas musu gimtinej ejo kaip sviestu patepta. Dristu manyti, tie uzvardijimai kazkaip turetu buti susije su Romos Kataliku Baznycia Lietuvoje, juodai balto ekrano televizoriais ir Marijos radijo programa Kas ne su mumis tas pries mus. Nera istoriskai nustatyta, ar meilieji benkartas, iskunigis, mergos vaikas ir panasus uzvardinimai atsirado panasiu laiku kaip mazybiniai kunigelis, vyskupelis ir sventieji tevai ir pan. Bet sunku butu patiketi, kad beformuodama viesaja nuomone ir besirupindama morale, baznycia butu praziopsojus ir panasioj tautos sielos raiskoj, t.y. ivardinti nuo vienintelio tiesaus ir sviesaus kelio nuklydusius, butu nesudalyvavus. Juk karsta meile saviesiems neturetu cia ir dabar pasibaigti. Gamta megsta lygsvara. T.y. turetu jie kazkaip vadinti be jos palaiminimo gimusius ar kitokia nuomone turincius, jeigu tokiu, apsaugok Dieve, pasitaikytu. Atsimenu seminarijoj dalindavomes kraupiom nuogirdom: Kaip Ragausko zmona, velionio, gudzia nakti apsisiautusio juoda mantija beklaidziojancio, be to zibanciom akim(svarbi detale), paraginta, turi surinkti ir sudeginti visas jo ateistine tema parasytas knygas. Kol tas nebus ivykdyta, Ragauskas dangu regesias kaip savo ausis. Oho, galvodavom, visdelto koks Dievas gailestingas. Nei kiek ne geriau sekes V.M.Putinui, kuris, anot labai konfidencialiu saltiniu, ant vinies sutana pasikabines, tik I ja ziuredaves ir net zmonos prie saves neprisileisdaves, taip jam buve gaila, kad tiesiog save grauzte sugrauzes del prarastos kunigystes. O visos tos kalbos apie iskunigiu ispazintis pries mirti, mus klierikus paveikdavo labiau negu gasdinimai pragaru. Meiles kunigystei karstis kaip mat pakildavo isgirdus apie drasusuji pasiryzeli nuodemklausi. Tik perzenges nusidejelio namu slenksti, jis pajusdaves sieros smarve, ka jau ten bekalbeti apie ispazinties turini, kuris, kaip taisykle, budavo, argi nenuostabu, susijes su nepaprastu gailesciu, sirdpersa, ranku grazymu ir tikru pragaru jau siame gyvenime. Tas folkloras, ismaningai atitinkamu instituciju ir suinteresuotu asmenu paretusuotas, sklido ir placiai skleides, formuodamas musu tautini mentaliteta, kurdamas aplink taika, meile ir tarpusavio pasitikejima.

Bet prie reikalo, tusciai burnos neausinus. Jums leidus pateiksiu dvylika istatymu apie iskunigius. Dvylika kad nebuciau apkaltintas kopijavimu.


1. Iskunigiams galima prikisamai pirstu nurodyti kaip elgtis. Tokia teise jiems suteike nematoma ranka, ta pati, kur pasejo taikos ir meiles grudus. Bet Baznycia amzina, o propogandos " geniju" greitai niekas neprisimins. Pasiraso: fu, komjaunuoliai.

2.Visi zino kaip iskunigiai turi elgtis, isskyrus pacius iskunigius. …atgailok, be paraso.

3. Iskunigiai yra padare didziule neatitaisoma klaida(nediskutuotina) Gal geriau Kausas kritiskai ivertintu savo gyvenima ir klaidas? nepasirase

4. Iskunigiai neturi teises keisti savo paziuru ir tono. marods, ypac iskunigiui nedera samprotauti apie enciklikas tokiu tonu. Pasiraso pasi. Arba …. Vargselis. gaila man Taves. kazkada klausiau Tavo pamokslu Kaune dabar skaitau sita marazma ir negaliu patiketi kad tai parasei Tu...pasiraso kunigas Rimantas.

5. Iskunigiai negali dziaugtis gyvenimu. Jeigu iskunigiai taip bando daryti, iskart tampa sudraudziami. Tu niekad nebusi laimingas ir geriau neapsimetinek. Pasiraso: berankis.

6.Jeigu iskunigiai vistiek gyvena ir dziaugiasi, tai jie tik apsimeta, nes tikrai dziaugtis jie negali. Tavo akys meluoja. O sirdis apsiverkus. Pasiraso: nepazistamoji.

7. Iskunigiai turi pasvesti visa likusi gyvenima atgailai ir maldoms uz savo suklydima. Gailekis ir gal Dievas tau dar atleis. Pasiraso: Kostia

8. Prakeikimas iskunigius lydi kartais net iki triju kartu. …Ir tavo vaikai ir tavo anukai bus prakeikti…: be paraso.

9. Iskunigiai turi zinoti savo vieta. Visi likusieji turi teise jiems ta vieta parodyti: ką gero gali parašyti exkunigas Rolandas Kaušas? Pasiraso: popas.

  1. Viskas ka iskunigiai daro kyla is ... yra emociskai angazuotas, tendencingai aiskina dalykus. Faktas, kad ivykde didele klaida, kuri ji slegia ir kuria bando pateisinti, be to: Kazkas sitam autoriui su proteliu nebegerai. Pasiraso skaitytojas.
  2. Iskunigiai Kunigyste meta, dar vartojama sutana nusivelka isimtinai del sijono. ..suviliotas sijono, sukūręs žemišką šeimą. Kaipgi jis nesipiktins Dievo Motina ir katalikybės išsaugojimu… Pasiraso: noe (Paaiskinimas: Viena sijona nusivelka del kito sijono, bet siuo atveju nebe ju paciu.t.y. iskunigiu nesiojamo.)
  3. Nei vienas istatymas, net pilnai igyvendintas, nepanaikina istatymo #3


Paaiskinimas anksciau ivardintu istatymu: Iskunigiai yra absoliuciai priklausomi nuo is anksto zinomos nuomones ir negali keistis. Ju paziuros turi islikti tokios pat, ypac religines. Iskunigiai automatiskai praranda visuomenes pagarba. Ju tikejimas turi dar labiau sustipreti, kad butu pajegus atgailoti. Visiems aisku ir nekyla jokiu abejoniu, kad iskunigis padare baisia nuodeme ir kai tik pareis jam galas, velniu bus nutistas pragaran. Iskunigiu dziaugsmai yra apsimestiniai, nes kas gi gali dziaugtis palikes baznycia. Bet kokia iskunigiu kaipo tokiu veikla ir rasinejimai yra nieko neverti: straipsnio autorius exkunigas! Pasiraso: pofka

Psichologinis iskunigiu skerspjuvis: turbūt tas pats Rolandas Kaušas, išdavęs savo priesaiką, todėl toks piktas katalikams. Jeigu griesna iskunigi nutvertum ir praraktum jam makaule, ten, anot specialistu, pamatytum didziule raizgalyne. Kiekvienas iskunigio veiksmas, zestas ar zodis skauda tikrai-juk jis pats buves kataliku kunigas. blogas paukstis, kuris i savo lizda (ties jau buvusi) sika. Pasiraso jo. Arba … yra emociskai angazuotas, tendencingai aiskina dalykus. Faktas, kad ivykde didele klaida, kuri ji slegia ir kuria bando pateisinti. Del to susidariusio slegimo iskunigiai yra nepajegus gyventi normalaus gyvenimo. Jie blaskosi nerasdami sau vietos, raso bjaurius rasinius apie savo buvusi lizda ir visaip ji koneveikia, nes jie labai noretu lizdan sugrizti. Bet kadangi, isimtinai del savo kaltes, duris is lauko puses yra uztrenke, laksto aplink kaip sunes….liudnoka, marods, tokia menkysteles dalia - aplot pravaziuojanti traukini, o jam jau nudundejus, myztelet ant begiu, koja pakelus. Pasiraso pasi. Taip ant sventu dalyku myzciodami jie save apgaudineja ir gali laikinai uzsimirsti, bet tik laikinai, nes Neuztenka, kad suklydo kazkada, tai jo uzsispyrimas ir klaidos tesiasi toliau. Oj sunkus bus jam pragaras, jei toliau taip elgsis...Pasiraso: nuomone. Iskunigiu meile moteriai yra veidmainiska, nes isdave meile baznyciai, jie nera pajegus tikrai myleti, o tik apsimeta, tokiu budu psichiskai suzalodami moteriske ir savo vaikus: …tu esi suskis baznycios isdavikas ir tavo vaikai su zmona sviesios dienos nesulauks...pasiraso: tikintieji.

Is viso kas auksciau parasyta, galima daryti isvada, kad nera kitu tiesu, tik ta vienintele, pati tikriausia, kazkada paseta darbsciu rankeliu patikliu zmoniu sielose. Pasirinkdamas kitoki kelia, iskunigis iseina, (del to ir “is”), ten, kur manosi esas darbsciuju rankeliu nebepasiekiamas. Naivuolis. Kaip ir niekur nedinstanti, tik formas keicianti energija, iskunigis yra atpazistamas bet kokiose formose, kaip nesantuokinis vaikas.






Kad iskunigio padarytas zingsnis yra klaidingas, niekam nekyla abejoniu ir mes cia to net nesvarstysim. Todel kiekvienas ju noras ar pastanga pasisakyti turi buti sutiktas kuo nors panasiu: ….liudnoka, marods, tokia menkysteles dalia - aplot pravaziuojanti traukini, o jam jau nudundejus, myztelet ant begiu, koja pakelus, ir isdidziai grizt i buda, neva darba atlikus...pasiraso: pasi. Arba… Taciau tie rasineliai netarnauja Jusu populiarumui, greiciau tik parodo kenciancia siela. Bet Jus to neprisipazinsit. Pasiraso: Salomeja.

Nera surinkta pakankamai duomenu ar myzciojimas ant begiu yra tiesiogiai susijes su sielos kanciom. Taciau Salomeja sio staripsnio autorius turi nuliudinti prisipazindamas: gailestis iskunigius este eda. Jus tik pagalvokit: Jie, prarade moralini komposa ir nebegaledami orientuotis aplinkoj mano kad visos religijos yra vienodos vertes. Jiems atrodo, kad skirtingu seksualiniu orientaciju zmones turi teise gyventi ir dziaugtis. Jie nesislepdami gali apkabinti mylima zmogu ir viesai visiems parodyti savo vaikus. Atvirumo valandelei uzejus, autorius prisipazista: Nieko ner baisiau kaip paciam uzsidirbti pragyvenimui. Ir jau visai protui aptemus: nepilnameciu minkstosios vietos iskunigius domina dazniausiai tik dirzo paemimo tikslais. Sitie ir kiti dar neisvardinti praradimai liudija iskunigiu beribi kentejima ir, kaip vel sako internetinis komentatorius, …pritariu nuomonei, kad sventus kunigus popiezius paskelbia sventaisiais, o nedorus - ismeta is kunigu. Pasirase: sunku patiketi .


PS. Citatos surinktos ir atspauzdintos be autoriu sutikimo


20 komentarų:

migeluna rašė...

Oi Rolandai, galiu tik dar karteli pasveikinti, jog islikai savimi.Sunes loja, o karavanas eina, smagu skaityti , neziurint nieko - jumoro jausmas akyvaizdziai nustelbia brutaluma ir neisprusima tu, kurie nezino, jog nieko nezino... kas musu neuzmusa, padaro stipresniais:)Dekui

Mūsų durys rašė...

as tikrai dar gerai nepaskaiciau, bet galvoju „ar ne per daug jus viska sureiksminat?“ Nepadauginkit sventinio pyrago :)

Mūsų durys rašė...

„ar ne per daug jus viska sureiksminat?“ cia kabuciu neturejo buti, matyt nuo pilnaties.

migeluna rašė...

Pupeli, jei sakai, kad sureiskminam, tu teisus/i, jei sakai jog padauginam sventini pyraga, tu teisus/i.Viskas i ka mes sutelkiam savaji demesi, ima stebuklingu budu daugintis, reiksmintis, augti kaip mielinis pyragas.Smagiai pasijuokiau is tokio nuosirdaus susirupinimo.Asmeniskai man tai tik rodo, jog visi cia besirenkantys mylim Rolanda ir linkim jam tik visa ko geriausio...Graziu fejerverku Naujuosius metus palydinti.Bukit siltai, saugiai ir bukit laimingi!!!
IRENA

Unknown rašė...

Mūsų mokytoja kolekcionuodavo "auksines mintis" iš mokinių rašinių. "Altorių šešėly" tema nugalėjo tokia frazė: "Liudas Vasaris pakėlė sutaną ir parodė savo tikrąjį veidą". :D

O jei rimtai, tai... nesavalaikis rašinys, labai nesavalaikis... Ramiai vaikšto visi vaikai šia žeme, vaikščios ramiai ir iškunigiai. Laiko klausimas tik. Hau.

rolandas kausas rašė...

tai gal kaip tik savalaikis, kad galetu vaikscioti greiciau negu veliau ramiai kaip ir kitiems leidziama?

Unknown rašė...

Sutinku, kad norisi greičiau. Bet juk norint greičiau suraugint duoną jos nekišam į pečių, ar ne? :)

migeluna rašė...

Oi Strazduke, nerami tu siela, jei ne su tavimi tai tada greitkeliu...noras kontroliuoti gyvenima prie gero nepriveda - va darbine praktika parodo, kad daznas "tokyyysss kontroles poreikis gyvenime esamomis aplinkybemis" dazniausiai baigiasi ateroskleroze, tada spakaina pasidaro, nes tokiu atveju jau niekas bei nieko ir su mediku pagalba sukontroliuoti nebepajegus tampa negaliu...pasijuokiau, palyginau ir toliau Rolandui per peti tapsnodama tariu - pirmyn, mielasis, cia juk kuryba, jei tik rasosi tai ir skaitytoju atsiranda:)

Anonimiškas rašė...

nezinau ka ir besakyt, nors imk ir persiplesk, noris but ir graziam ir jaunam :)(o nebeiseina)

migeluna rašė...

Va va... pasirodo visi i ten pat :( Oi, o gal tamstyte zinai koki receptuka zoleliu antpilo, kad nuo senatves apgintu:( :o ...lol?

Unknown rašė...

Oi, koks ketureilis!!! :D :D :D

Anonimiškas rašė...

sveikinam su ketureiliu, smagu kad patiko :)

Anonimiškas rašė...

ketureilius jums paraso/Ir kapeiku nepapraso/

migeluna rašė...

O galetu...

Anonimiškas rašė...

tyla gera byla, gal bedieviai pagaliau nutils

migeluna rašė...

tai, kad be beDieviu ir mums nebebus apie ka sneketi...

rolandas kausas rašė...

juk galim ir taip draugiskai pabendrauti, kodel gi ne:)

migeluna rašė...

Tai galim galim, tik kad as ir taip jau kaip tas katinas Leopoldas...lol !Kartais net imu ir suabejoju ar jau taip viskas cia ir tvarkoje, kad taip tylu :) ir draugiska:) bet cia tamstos blogas, kaip sakysi taip ir darysim:)

rolandas kausas rašė...

net nebezinau ar cia mano ar ne, juk bet kas bet ka gali parasyti. Kaip laikais, Migeluna? Kaip Cikaga? Ar uzverte jus sniegais. Pas mus audra, lyja (bet lietaus labai reikia, butu gerai kad nepustu toks smarkus vejas, bet turbut mes skustis vistiek negalim)

migeluna rašė...

O well, Chicagoje gili, senoviska tikrai lietuviska ziema.Stirnos ir tos is misko bijo pasirodyti, tik jau alkio nebeapsikente, naktimis per kelia perbride iesko maisto aplink namus.Takuciai ryskus isminti.Laukinius kalakutus kiek dazniau matom, drasesni jie, o gal izuliasni...lol kiskiu tik pedukes, tie bailiukai tikri.As dabar prie dideles, vingiuotos , Nemuna primenancios upes miskuose apsistojusi, tai dusia dziugauja ilsedamasi:)Turiu keleta nuotraukyciu FB, uzsuk, pamatysi chicagiskaja ziema.O siaip tai jei jau "iskunigis" suvalgytas ir "suvirskintas", kas matosi is tylos bloge, gal jau sakyciau laikas kokiam naujam veikaliukui?Lauksim saziningai "plunksnas" sonan sudeje kolei atsiras kas skaitomo:)