2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

Apie skirtingus mato vienetus
Ir atsitik tu man - viena po kito atsiverčiau keletą straipsnių. Matyt, apvaizdos šitaip buvo patvarkyta. Sigito Parulskio Budelių tauta ir Claudio Hummes Privalome ne smerkti pasaulį, bet jį gelbėti. Parulskis išsakė savo liudesį dėl tautos. Ten yra ir tradicinis anksčiau taip nebuvo, ir kad nebėra į ką atsiremti darant sprendimus vis ieškant savo vargano gyvenimo prasmės. Pabaigoj padaro išvadą: neleiskim savo gabumams nueiti perniek. Darykim ką geriausiai sugebam. Taigi, iš pradžių lyg ir nusivylęs, vėliau atranda išganymą žiūrėdamas tiesai į akis. Nuotraukoj Parulskio veidas butent toks, kokio reiktų, norint pradėt reklamuot lietuvių tauta - Samdomi Žudikai & Co. Toks, pasak rašytojo, yra tikrasis lietuvių pašaukimas. Kardinolas Hummes, savo ruožtu, nuotraukoj gražiai šypsos (jau šypsos, tuoj dainuos) ir atrodo kaip laimingas, žinantis atsakymus į visus Parulskio iškeltus klausimus, žmogus. Tik paduok jam tuos nusivylusius ir viltį praradusius. Gaila, kad nuotraukoj nesimato kardinolo rankų, nes jis garantuotai laiko gelbėjimo ratą arba meiliai glosto galveles nepilnamečiams. Įdomu, ar Prulskis skaitė Hummes straipsnį ir dar įdomiau, ar Hummes bent jau akimis permetė, ką Parulskis parašęs, nes joks profesionalas negaletų praleisti tokios progos evangelizacijai. Suinteresuotoms pusėms išreiškus pageidavimą, galėčiau juos abu supažindint, kad bent jau apsikeistų biznio kortelėm. Ką gali žinot.
Bet prie reikalo. Parulskis sako: Lietuviai naikina kultūrą, spjauna į etiką ir dorą, į visus krikščioniškus pagrindus iš viršaus. Atėjo visuomeninio, politinio ir etinio chaoso laikai. Kardinolas net ant pirštų galų pasistiebęs bando jį perrėkti: Ši kultūra persmelkta reliatyvizmu, neigiančiu absoliučias ir transcendentines tiesas, griaunanti moralės pagrindus ir atmetanti religiją. Negana to, ji yra vartotojiška, gašli, palaida ir lėbaujanti. Uff, net prakaitą reikia nusibraukt, kol tas visas blogybes išvardini. Kardinolas sako, kad nyksta tiesos troškimas. Paskaičius Parulskį, visai nepanašu. Visas jo rašinys yra apie tiesos troškulį. Taigi, ir šitoj vietoj abiejų keliai sutampa. Ir kaip po to nepulsi skaityt, ką tas Vatikano diplomatas turi pasakyt. Juk informacija gali pakeisti lietuvių tautos likimą(t.y. tapt samdomais zudikais) ir nuramint Parulskį. Tiesa, kyla klausimas, kodėl kardinolas ir jo pirmtakai iki šiol to nepadarė, per tuos 600 metų? Bet tai provokacinis klausimas, į kurį mes kiekvienam pašlemėkui sušvilpus nepulsim atsakinėti. Be to, Parulskis 600 metų dar ir neišgyveno. Kardinolas šitaip sako: Jėzus Kristus yra tiesa, mes jį pažįstame kaip visuotinį Logosa, išmintį, kuri viska nušviečia ir viska paaiškina. Nu ir..? Stovit užsimerkę ir laukiat. Pasigirsta Hummes pažeriamu motyvacinių citatų iš Biblijos sliukstelejimas per langa. Taip sakant, zdelaj sam.
Ir staiga, matyt vėl apvaizdos patvarkymu, ateina man praregėjimas: Parulskiui, akivaizdžiai skauda, jis nuo širdgėlos nebėga, įsileidžia ją širdin. Dar daugiau, tai jau jo esaties dalis. Ji ten jam kaip pastovus priminimas, skaudulys dėl tautos ir saves paties, nebežinančio, kur dėtis nuo neteisybės, chaoso ir nevilties. Kardinolo straipsny kaip tik pasigendu šitos dalies - buvimo. Jis gražiais terminais įvardinęs išrikiuoja skaudulius, o paskui… pakviečiami pretendentai į išganytojus. Jie traukia kiškį iš kepurės. Ten, kur Parulskis yra skaudžiai gyvas, kardinolo išvis nėra. Ten, kur Parulskis susitikinėja su savo pragarme, Kardinolas mikliai išlaviruoja, pereina vandenį, nesušlapęs kojų. Akivaizdus tikinčio žmogaus pranašumas. Nesėkite Dievo seklos pro klebonijų langus – sako jis, saugiai pasiekęs kitą krantą. Padalija 200 metų senumo šventųjų relikvijų, paskui užbarsto Naujo, 2000 metų senumo, Testamento druska. Jeigu kas netyčia galvojot sėdėt po kardinolo langu, laukdami atsakymų, siūlyčiau užsidėti šalmą- Biblija yra storoka knyga, jeigu kas nesat matę. Paskui, apokaliptinio žvėries akivaizdoj, Parulskis, ir aš tik galiu spėti, kaip žmogui turi skaudėt tai ištariant, pasako, kad mes esam žmogžudžių tauta. Va čia, būtent šitoj vietoj, graikai pradėjo rašyt tragedijas. Apie žmogų, kančios akivaizdoj. Noriu būt banalus dabar… prisimenu garsų teismo procesą ir žmogžudžio motiną teismo salėj. Kamera stambiu planu pritraukia jos veidą, skaitomas nuosprendis sūnui. Idant stiprių įspudžių mėgėjai galėtų pasitenkinti. Bet ne, verkimas ir ranku grąžymas jau seniai pereitas etapas, dabar tik akys nuolankiai sugeria nuosprendi. Jos vaikui. Parulskis sako: Mes, mums. Budelių tauta vistiek yra sava tauta. Vatikanas su savo tarnais yra kažkur anoj pusėj lango. Parulskis per savo skausmą yra pakeliui, Vatikanas su citatom yra velniai žino kur. Nebent panorėtumėt luktert dar 600 metų, kol už klebonijos lango patekės saulė ir ateis Šiandien.

75 komentarai:

migeluna rašė...

Pasijutau kaip gabaus neurochirurgo kabinete...tik biznio korteles negavau dar.Taikliau uz taiklu, stipriau uz stipru - teisybe paskysiu - TIESA, visiska tiesa, tik kam ji reikalinga?...lol Dekui Rolandai, fainas rasinelis:)

rolandas kausas rašė...

i sveikata. kam reikalinga? Sutinku daugybe zmoniu ,panasiai galvojanciu. Turiu galimybe tai issakyt garsiai tai ir pasakau.

migeluna rašė...

Oi tamsta, nenorejau priestarauti, sutinku su kiekviena mintimi...greiciausiai norejau pasakyti, kad kiekvienas turim savas tiesas, pagal jas ir gyvenam, tai cia tada jau siaja prasme "Kam ji tokia ta tiesa" ir bereikalinga...ir vistiek jauciuosi i pievas nuvaziavusi :)ir ko gero tik as viena ir tezinosiu ka norejau ir ka pavyko parasyti :) tad prabocykit:)

rolandas kausas rašė...

aha, ir pas mane ketvirtadienio vakaras, tai reiskia rytoj penktadienis, o paskui savaitgalis

migeluna rašė...

Tai paciam gerai, o as va priemiau sprendima netolimoje praeityje ir gavosi taip, kad mano savaitgaliai tik kas antra savaite...lol O ir tylu kazkaip, matyt bulviakasis...???

rolandas kausas rašė...

siaip tai atvirai pasakius ir as turiu visokiu darbiniu uzsiemimu savaitgaliais, per smarkiai pasigyriau, toks privatus biznis, nera nei valandu nei dienu nustatyta

migeluna rašė...

Va va, panasu jog gailsetingumui nera nei valandu nei savaitgaliu...is cia ir "isspruko" tas mano parasymas apie tiesos reikalinguma...ir dar pasauliniu mastu;)linkejimai is jau paserksnyjusios Chicagos:)

Anonimiškas rašė...

serksnas, cia tai bent, turbut tik naktim, juk ankstoka, net ir Lietuvoj dar turbut serksno nera. Juk tas ezeras salia jus turetu pasildyti ziema

migeluna rašė...

Sildo jis turbut tik pakrante, daugiau neaprepia...bet ir uz tai dekingi, o nuserksnyjus ,medziai sumirgejo nuostabiomis spalvomis...grazu, bet greiciausiai tai priklauso nuo rajonu, musiskis siaures vakaruose nuo ezero.O mieste jaunele dar dviraciu vazineja be pirstiniu, nors rudeninius batus jau buvo prisemusi:)

Anonimiškas rašė...

aisku, ka gi, pas jus turbut savi malonumai, kaip vazinejimasis rogutem nuo kalno ir paciuzos. Pas mus tik pliazas ir saule, ir taip visa laika

rolandas kausas rašė...

labas ko nemaciau, girdziu Lietuvoj jau ir sniegas pasirode, ir pedofilams neramios dienos atejo. Idomu koks senaties terminas Lietuvoj tokiais atvejais?

migeluna rašė...

Wow, kiba apie garsuji Drasiu Kedi tamsta cia?Pasaulyje daug negeroviu, tik ar mes galime ka pakeisti? Jei taip, tai tada reiktu kibti darban atsiraitojus rankoves, bet kaip tik tada ima aisketi, kad ne kazin ka galime, nebent keisti viena mazuti dalykeli ir viena po kito, o svarbiausia tai pradeti nuo saves. Vienas is mano vyresneles buvusiu klasioku, pasiklydusi sielele, i klausima "A tai tu dabar jau moteris"? atsake labai ramiai ir islaikytai "Now I am exactly who I am supposed to be. I am me that may look different each day but I am multidimensional and that makes me unique"...
Kalbant apie lietuvoje vykstancius reiskinius, kitaip nepasivadina man tai, kas labai panasu daugiau i asmeniskumus nei tikrus faktus bei ivykius, viliuosi jog mergyte isliks, isgyvens ir isaugs i puikia moteri, net patyrusi tokia baisine trauma

rolandas kausas rašė...

gal reikia paciam nusileisti iki kazkokio dugno, kad sugebeti ramiai i viska paziureti. Tau taip iseina. Man taip sunku, kai teisingumas svogeriu respublikoj paskutinej vietoj.

migeluna rašė...

Gal "davatkiska", bet as zinau viena teisinguma ir tai yra DIEVO teisingumas, kas jis mums visiems bebutu...deja.Nors is kitos puses suprantu ka jauti, buvau ten, dugne, visko maciau, visko girdejau,o issivynioti irgi paciai reikejo, nes teisingumas tik vienas, visa kita jau istatymai :) Bet Chicagoje, nors ir apniuke, po salnu vel silta, lapai tik sklaidosi ieskodami vietos kur perziemoti... sveikinimai ir nuosirdziausi linkejimai:)

rolandas kausas rašė...

dekui uz sveikinimus. Kartais atrodo kad Dievas paliko viska savieigai.

migeluna rašė...

Manyciau jog ne tik kad paliko, bet toks ir buvo originalus planas...atejo laikas skirti grudus nuo pelu, tik deja,is zmogiskosios puses, tai stebetinai skausmingas procesas.
Galim sutikti su faktu jog augimas skatina pasikeitimus, o galim ir nesutikti, tik esmes tai nepakeis.As linkusi manyti, jog prigimtines teises rinkis mes savyje islaikom, tik kartais vykstant slopinimui is aplinkos/isores tai pasireiskia iskraipytomis formomis - turiu galvoje pasirinkima veikti.Oi Rolandai, jauciu nuvaziusiu as cia i pievas tuoj su savo isvedziojimais, nors tikrumoje butent taip ir matau pasauli :) Kantrybes, tolerancijos ir supratingumo reikalauja gyvenimas esamomis aplinkybemis:)

rolandas kausas rašė...

idomiai svarstot zmogaus- Dievo-pasaulio santyki ir kiek kiekvienas isileidzia kita i save ir pats kitame pasilieka.

Pazadeta Zeme rašė...

Ir vis delto nepaliauja kamuojas Dievo dabartyje klausimas. Ar jis ir tegali buti amziname klausimo pavidale? Nes noretusi tiketi, kad yra atspirtis, pagrindas. Bet kai klausia, ar bendrauji su parapijos klebonu, ar skaitai Sv. Rasta, ar..., ar..., klausti atrodo beprasmiska ir naivu po tiekos atmetinejimo dienu ir metu. Vienintele tiesa regisi tik subjektyvios asmenines patirties pazenklinta, o ne lozungais ir legendomis paramstyta.

Anonimiškas rašė...

asmeninis rysys su Dievu galu gale paims virsu, pilnai tuo tikiu. Pirkliai/tarpininkai pasipelnymo tikslais ikure religinius UAB'us akivaizdziai traukias i sali, ateina dvasingumo laikai, gristi asmeniniu rysiu su Dievu santykiu

migeluna rašė...

Aleliuja...Anonimai...:) As tik uz asmenini rysi su DIEVU, nes kaip gi kitaip isgyventume "cia ir dabar".Kita vertus, visa kas buvo, yra ir dar bus, tera zmogaus darbo vaisiu atspindys, tad kaip ne kaip nesiimu kaltinti veidrodzio, jog snukis kreivas. Nors puikiai suprantu ir jauciu jog budama lietuvoje, artimai bendrauciau su religija praktikuojanciais.Mama susidurusi asmeniskai su mirties reiskiniu, patapo ateiste...ar galima ja kalinti? Pionierisku lauzu auginta, pamirsusi leituviskai, gyvenima "tveriu puvancio kapitalizmo salyje", bet ar tai keicia mane, kas as esu ir kur einu? Nemanau, nes kaip danguje taip ir ant zemes, tereikia sau prisipazinti;)

migeluna rašė...

Beje, prisiminiau jau tik pasiuntusi pries tai buvusi komentara, padekoti uz nuosirduma... gal ir drasu rasyti, bet jauciuosi taip , lyg pazinociau tamstas visa savo gyvenimeli :)

Anonimiškas rašė...

Dievo slapimo megini vargu galesim paimti. Bet juk buna momentu...Gal ne visai i tema, bet: mire mano mama slapia Vasario nakti. Ne kazkiek uzmigau, anksti ryta be tikslo atsikeles klaidziojau po miesto gatves, buvo gerokai pasale ir kazkaip mintyse kreipiaus i ja:-Kaip tau mama dabar, ar geriau(sunkiai mirinejo, sunkiai sirgo)? Ir staiga, ne is sio, salta vasario rytmeti, sniego kalnai, tamsu, dar zmoniu nei kvapo, pragydo pauksciukas, trumpai paleido trele ir vel nurimo...ir pasidare kazkaip gerai...kad jai ten gerai

migeluna rašė...

Oi Dieee...kaip gerai pazystama situacija.Gyvesnio uz gyva nera ir nebus.Musiske isejo staiga, nespejom susigaudyti, bet per pati keturnedeli Tevukas pasirode ir nuramino - "Ji su manimi, daugiau galit nebesirupint"...o kvailiausia, jog po to karto kada beprireiktu, zinau jog galiu "prisisaukti", nors "analizu tikrai negautume"...lol

Pazadeta Zeme rašė...

Artimuju mirties atvejai visada be abejones byloja apie sielu gyvuma, tas taip. Bet kaip su Dievu? Kaip nepamesti jo kasdienybeje? Kaip issiugdyti savas technikas? Kaip atsikratyti netikrumo, skepticizmo, abuojumo ir t.t.? Baisu tapti fanatu, besizegnojanciu pries kiekviena valgi, kas lengvai isvirsta i dekoracija.

migeluna rašė...

Kaip issiugdyti?Paprastai - PAMILTI.Juk kai mylim savo artimuosius, net negalvojam jog tai gali pavirsti i ta , ana ar kita...taip ir su Dievu...juk sirdyje vietos visiems pakanka.Kita vertus TEN KUR MUSU DEMESYS, ten ir MES PATYS.Pradziai to tikrai pakanka:)

Anonimiškas rašė...

tokiu atveju pradziai reiketu islipti is religiniu remu. Jie reikalingi pacioj pradzioj, kol formuojas santykis su transcendencija, bet veliau, jau pasiekus lygi, kai noris Dievo ir religijos sudeliotose taisyklese nebetelpama (zegnotis prie stalo),...dvasingumu vadinama pramoga yra visad koncentruota i tikejima, uzsiangazavima galutinei vertybei, butu tai Dievas ar galutinis principas. antra vertus dvasingumas nera uzsidarymas (as ir Dievas), bet paprastai pasireiskia meile ir teisingumu, nes nera orientuotas i egocentrizma.

migeluna rašė...

Tai tobula...
mano Krikstamote ,vienuole, pereita ziema pastebejo,jog TIKEJIMAS yra DIEVO malone ir jos reiketu MELSTI...tada pagalvojau sau kaip labai man pasiseke, jog gimiau su tokia didinga DIEVO malone kaip TIKEJIMAS, apie religija net nekilo minciu, ju ir dabar nekyla, bet MALDOS svarba pabreziau ir pabresiu.Kaip kad kalbames mes vieni su kitais, taip kalbetis turetume ir su Dangiskuoju Tevu, visa kita bus suteikta:)
O remai? Velgi galima butu gryzti i rysi su isoriniu pasauliu ir saveikavimu jame bei su juo, bet tai taip individualu :)
O pas mus Chicagoje nulyjo toks californiskas pavasarinis lietus, kad net prisiminiau zemes drebejima Palo Alto 1996 geguzyje...tada lygiai taip pat lyjo:)

Pazadeta Zeme rašė...

Vengiu ir bijau zodzio "tobula" ir kitu auksciausio laipsnio epitetu, istiktuku. Komentaruose matau kazkoki nesutapima del santykio "Dievas ir as" - viena vertus, teigiamas priesinimasis uzdarumui, kita vertus, akcentuojama maldos, kreipimosi reiksme. Dar prisiminiau, kad kreipiantis butinas nusizeminimas. Ar tikrai?

rolandas kausas rašė...

o kaip tau paciai pazadeta zeme atrodo,pasidalink asmenine patirtim? Juk istikro yra dalyku ir ypac toj srity, kurie neperteikiami zodziais ir tik vienam asmeniui, asmeniskai patyrusiam suprantami.

Pazadeta Zeme rašė...

Vaikysteje-jaunysteje patirti itin suspausti religiniai remai leme tai, kad emiau labai vertinti laisvo zmogaus nepriklausomybe ir stipruma. Bandau irodyti sau, kad galeciau iveikti viska. Taciau sunkiais momentais visa siprybe nulekia vejais ir nusizeminusi kreipiuosi malda. Todel jauciu dideli darnos trukuma - esu kazkokia netolygi. Noreciau rasti atspirties kasdien ar beveik kasdien ir islaikyti pasitikejima savimi, oruma. Tik zinau, kad isklausoma tik ta malda, kuri yra visiskai nuosirdi ir gili.

rolandas kausas rašė...

man asmeniskai vis primenama stebeti pasikeitimus savyje: jie ateina keiciantis musu amziui, aplinkybems ir situacijoms. Tas buvimas pastoviam judesy tarsi ir priestarauja norui uzfiksuoti ir pasidziaugti ramybe ir stabilumu. Man irgi lygiai taip pat: jau atodo supanti kas ir kaip, pritaikai taisykles ir nurimsti, o tada gyvenimas is tu taisykliu pasijuokia(o gal Dievas)ir vel ji prisimeni. Toks paprastas kasdienis dalykas, kuri mes su seimyna buvom nutare daryt(dazniau pamirstam negu darom)bet tikrai padedantis:meditacija. pasedet 5-10 minuciu, nutildant prota, mintis, tik jauciant savo sherdi. Budistai mus vakariecius toj srity yra toli aplenke(nors kaltinami savanaudiskumu, self centeredness)Ta kasdieniu pasikeitimu rutina istrauko musu stalcius ir prikrauna nauju dalyku, musu identitetas kaip sniegas pavasari ispliurzta. Reikia save susirankiot, kazkas atliks asmeniniam muziejui, dalykai kurie nera mes ar dar kaip oda nenumire. Kur cia Dievas? Ten giliai giliai, musu paciu viduj, pacioj imanencijoj yra transcendencija.

rolandas kausas rašė...

Migeluna, labas. Kaip tas CA lietus? O krikstamote Lietuvoj ar cia? Malone? Viskas yra malone:pasaulis, mes patys. man patinka kai sakai:gimiau turedama malone.

Pazadeta Zeme rašė...

Aciu, labai padejote, tai taip panasu i realybe.
P.s. atsiprasau, jei ka nors savo komentarais izeidziau - cia del tu istiktuku. Kiekvienas turi teise i savo kalbejima.

Anonimiškas rašė...

biciuliai vieni kitu neteisia, paprasciausiai isklauso, pazadeta zeme. Kodel kazkas turetu jus teisti. O ir uz ka?

migeluna rašė...

...aha...gera tyleti ir tik skaityti, nes viskas ka perskaiciau atsiliepia aidu giliai giliai, ten kur nesiekia zmogus, tik DIEVAS:)
Tai va, o tas CA lietutis geguzyje 1996 isliks visam likusiam gyvenimui:) Vat teip vot ;)
Oi tiesa, mes taip pat turejom praktika su dukrom - po mokyklos apie 4 pm visos issibegiodavom kaip visteles lietui uzlyjus i savo kambarius ir nesirodydavom lygiai viena valanda - jokiu radiju jokiu TV, jokiu skaitymu, na nebent piesimas arba rasymas...mergaites ir dabar tai prisimena ir ilgisi.Tomis valandelemis budamos atskirai budavome taip draugeje ir kartu, kad nupasakoti neimanoma tik isgyventi galima, ka siulyciau pabandyti visiems, kurie iesko :)

migeluna rašė...

Pamirsau apie krikstamote - ji Kernaveje parapijos namuose gyvena su kitom 5 ar 6 seserim.Va ir sukasi gyvasis ROZINIS per jas aplink lietuva... ir netik :)

Anonimiškas rašė...

gerai,mociutes meldzias sau

rolandas kausas rašė...

Jau seniai cia bebuvau, kazkur savo nauju tikejimo etapu dziaugias pazadeta zeme, migeluna uzsidejus paciuzas lekia i kita ezero puse, Sandra dirba uz du, Kristina matuojas nauja kepure, Algis, derliu aruoduosna sukroves, saldziai miega ant peciaus, Ona Petrauskaite kaip ir visad, kalba rozanciu uz visus pasaulio bedievius ir sapnuoja laikus, kai dar turejo visus dantis, Betygalos RSSI ponia gaudo zuvis akvariume ir reikalauja ispildyti tris norus. Arunas Lietuvoj, dairos nustebes ir nepazindamas.

Anonimiškas rašė...

Gal galit issifruoti ka reiskia RSSI?
Respublika Sovietskich Socialisticeskich Idiotav ? :)

krankt rašė...

kaip gi cia dabar praziopsojau toki faina gabaliuka? liux, rolandai, labai gerai sukalta!

rolandas kausas rašė...

nepristok Onute

rolandas kausas rašė...

Hei, Krankte, uzsuk dazniau tai viska ir pamatysi;)

migeluna rašė...

Mhhh... rodos jog isipirsau Rolandai i draugus per "Facbooka"...va taip pamazu ir plinta kompiuterinis bendravimas :)

rolandas kausas rašė...

aha, aciu uz priemima i draugu rata. Kas geresnio Cikagoj?

migeluna rašė...

Viskas gerai toje senuteje Chicagoje...eme vesti, indenu vasara jau i pabaiga, laukiam dabar Kaledines eglutes, del kurios puosimo siais metasi sukile dideles diskusijos.Pasirodo negana, kad labai jau ji didele, bet dar kai paaiskejo kiek ja papuosti kainuoja, tai kazin kaip cia siais metasi ir bebus:( :o :)

Sandrule rašė...

sveikuciai,labai seniai cia bebuvau uzsukusi ...kaip Rolandas rase dirbu uz 2 tikra tiesa.....,bet pazadu pasitaisyti nuo sekmadienio t.y lapkricio 22d atostogausiu savaitele tai dabar viska matysiu ir girdesiu,bei pasistengsiu viska jums papasakoti....

rolandas kausas rašė...

Labas Sandra prazuvele, ka veiksi atostogu metu, maciau facebook zaidi zaidimus su karvem:) O ka dar veiksi atostogu metu?

rolandas kausas rašė...

mes senamadiski, t.y. ekologiskai draugiski, turim ta pacia plastmasine egle jau turbut 10 metu, kvapo tiesa nera, bet atrodo kaip gyva.

Sandrule rašė...

labukas ,oi atostogu metu tikrai bus ka veikti,juk tik 6 dieneles teatostogausiu...tai lankysiu draugus ,nes visi jau pyksta,kad dirbdama uz 2 nieko nebematau ir nebegirdziu:))) kazkiek pailsesiu pries Kaledini darbu maratona na ir zinoma cia dazniau lamkysiuos:)))tiesa dar su savo karvem zaisiu:))

Anonimiškas rašė...

kada bus naujas rasinys?

migeluna rašė...

Sandrule, tai gal ir as galiu i padruskes isipirsti, tik kad as daugiaui zmedirbyste linkusi ale vistiek, ziurek pralekia koks kalakutas ar rausva braskine karvute, galeciau mestelti:)

Anonimiškas rašė...

tas pasiutes zemes ukis,

kalakutai, karves vistos

traktoriai kombainai, svirnas,

agronomas ir melzeja

nusisvilpt uz kampo ejo

migeluna rašė...

na va koks puikus naujas gabaliukas :):):)beda turbut viena, kad visi mes einam svilpt...tik apie tai niekas ketureiliu nerso :):):)

migeluna rašė...

na va koks puikus naujas gabaliukas :):):)beda turbut viena, kad visi mes einam svilpt...tik apie tai niekas ketureiliu neraso :):):)

migeluna rašė...

na bet kaip cia nutiko, kad susidvigubinau? :o lol atsiprasau Rolandai, trink lauku ta sedevra- dekinga

Anonimiškas rašė...

rasom mes jums gabaliuka/renkam vis po trupiniuka/lapkricio lapus surinke/saulej Kalifornijos pamirke/

Anonimiškas rašė...

Migeluna raso laiskus/sypsos jai ant nosies snaige/kalakuta apsiziojus/katinui jau varva seile

migeluna rašė...

Oi kaip pralinksmino mane Anonimas...tik viena beda su ta Migeluna... vegetare ji, su polinkiu i veganizma...tai cia tas varganas katinas tures ilgai ir nuobodziai varvinti seile, tai jei pagailetu autorius to katinelio, migeluna labai apsidziaugtu...va taip VOT!!!!!!!!!!!!!!! :):):)

Anonimiškas rašė...

o tai kaip su cepelinais/kugeliu irgi saslykais/ne lietuve jus visai/rupi jums tik bezdalai

migeluna rašė...

dekui, visai taip ir yra...ta proga dar ir "pabesdekim" - mhhh rodos taip sakoma lietuviskai? Nes amerikonai perleidzia dujas...arba perdzia... na ir temele...kas cia mane uz liezuvio patrauke?...lol skaniai pasijuokem su dukra

Anonimiškas rašė...

stai Migeluna salotu irgi tofu prisikirtus/
leido kvapus visokiausius ir burams miegoti neleido/sitaip dukra ji moke gyventi visaip laidokaudama/

migeluna rašė...

who-hooo...net sniegai eme tirpti Chicagoje, tokios poezijos pasiskaicius.Dabar turesi tamsta testi iki pabaigai :)

rolandas kausas rašė...

labas visiems ko seniai nemaciau. Tikuosi kad Sandra gerai pailsejo, Migeluna sveikai maitinosi, pazadeta zeme surado ko ieskojus, Onute Petrauskaite galu gale atrado dantu proteza, o Betygalos RKKS damos pradejo lakstyt apie sventoriu ir pasveiko. Zinau kad Arunas pasilanke Lietuvoj ir jau grizo namo, tegul tik jam viskas gerai sekas.

Anonimiškas rašė...

Gal ir nepatikesit, bet tos Betygalos RKKS damos nepasveiko, o girtos voliojasi prie sventoriaus tvoros.

rolandas kausas rašė...

negali buti kad jos taip elgtusi, juk atsakingos uz kultura ponios turetu elgtis zymiai blogiau. Isgerimas ir voliojimasis tikrai pagirtinas elgesys. O ka daugiau gali daryti prarades balansa. Siaip tai jos turetu eit nusislapint ant sventorius tvoros, va cia tai butu

rolandas kausas rašė...

lia lia lia , bandau palikti komentara, kazkas cia suluzo, gal perdaug komentaru

Anonimiškas rašė...

lia lia

Anonimiškas rašė...

nu nesuluzo :)

migeluna rašė...

Matyt mano vaizduote labai islavejo, nes jau beskaitant eme vaidentis besislapinancios moteros baznycios sventoriuje...brrr...ir juokas ir graudu.Net miegoti baugu pasidare, dar prisisapnuos jos man, ka tadu daryt reikes? bus tamstai lia lia lia...

Anonimiškas rašė...

davatkeles yra geri zmones

migeluna rašė...

Smalsu patapo, kazi kas sumislyjo toki zodi "davatkos"...mhhh...?

migeluna rašė...

ir dar uzklausiu - o ka gi jis reiskia? Ka nusako?

migeluna rašė...

Rolandas uzmigo giliu ziemos miegu savosios kurybos lopsyje...?
Nheee...vistiek ka nors padovanos mums Kaledu proga lol

Anonimiškas rašė...

cha cha cha, davatkeleiu geriau neuzkabinkit, mes drasios stiprios ir vikrios

Anonimiškas rašė...

kodel nesiraso komentarai