2010 m. rugsėjo 19 d., sekmadienis

O stai baznytininkai suarde Ausros Vartus(musu visu, Lietuvos kulturos nuosavybe)- padare juos "moderniais" ir dabar, vengdami atsakomybes, neisduoda kieno nurodymu "tvarka" buvo padaryta. Zinoma, kaip visad baznytiniai aparacikai jaucias auksciau istatymo. Jie atsakingi tik Dievui :)(kuris retai i ju reikalus kisas) ir panasu, visai apie juos kaip tokius uzmirso. Gal dabar dar atiduokim baznytininkams is Jonu baznycia Universiteto kieme. Gales ten laikyti malkas ar siaip zemes ukio padargus. Nes siaip plugo rankena is kisenes islindus ir jau seniai visiems ir be Ausros Vartu matos.

12 komentarų:

Mūsų durys rašė...

kadangi Vilniuje buvau birzelio menesi,o spaudos neprenumeruoju, nesuprantu kas atsitiko tiems vartams.Prasom nurodyti saltini kur galeciau apie tai suzinoti ir po to vertinti.Aciu.

Anonimiškas rašė...

jeigu kulturos paveldo saugotojai oficialiai nori kelti byla vyskupijai, matyt kad padare kazka

Anonimiškas rašė...

jie priprate elgtis kaip savo uky, kur jokios atsakomybes niekam, tik Dievuliui, kuris yra danguje, tai ko kaltu iekot. Kaip pripratinot, taip dabar ir turit

migeluna rašė...

na jei jau pupelis susirupino, reikes ieskoti teisybes ;)ir dar idomu, ka mano pats Rolandas...lol

nemo rašė...

Baznycia sukure ta vieta (Ausros vartus) ir toliau kuria. Paveldosaugos atsiradimas pries keliasdesimt metu yra gana naujas reiskinys,kuris nieko bendro neturi su vietos kurimu, o tik su jos konservavimu. Ta vieta, Ausros vartai, yra tokia ne todel, kad jis uzkonsertvuota paveldosaugine vieta, o todel, kad Baznycios sukurta. Vardan konservavimo galima atimti is Baznycios teises kurti ta vieta? Nemanau. Man problema kita - jei kuria toliau, tai su skoniu, o ne su plastmase. Jei paveldosaugininkai kabinetusi del nekokybiskumo ir neskoningumo, pritarciau. O jei kabinejasi delto, kad mato, kad ju taisykliu nepaisyta - man nesvarbu. O kodel turetu buti? Kodel turi buti svarbios taisykles, kurios numatytos konservavimui, o ne kurimui, kai vietos paskirtis yra buti nuolatos kuriama ir kuriancia? Jos nesvarbios. Kaip ir ta patetiska kritika apie tai, kad Baznycia naudodama savo teise kurti Ausros vartus save stato "auksciau uz visus", "niekina istatyma" ir t.t. Apake nuo istatymo raides nebematot dvasios.

rolandas kausas rašė...

is principo sutikciau. Antra vertus, paminklosaugininku taisykles ir sukuriamos, kad apsaugoti nuo plastmases.Noras tempti guma is baznycios puses tik patvirtina kad jauciasi esa auksciau. Kodel nepradejus sneku su pamiklosaugininkais, jeigu uzsiima kuryba. O ten sedi zmones, reikala ismanantys, tame tarpe ir kuo skiriasi kuryba nuo pseudokulturos.

Anonimiškas rašė...

juokinga sneketi apie kuriancia baznycia, kuri pastatyta ant dogmu ir nei uz ka to nepripazista. Jau kam kam, bet jiems geriau patylet ir prisiimt atsakomybe uz ka padare

Anonimiškas rašė...

as irgi pastebejau ta disonansa: kurianti baznycia. jau kur tie laikai kai ji uzsieme kuryba? Dabar tik saugo tai ka sukure, kad gink dieve nieks nepasikesintu atnaujinti.

migeluna rašė...

giliai jus cia kapstot...o viskas daug paprasciau - kokia tautos kultura, tokia ir baznytele.Juk baznycia ir yra ir pastatas ir struktura ir zmones , tad kam cia akmenimis metytis, jei nieko aktyviai keisti/veikti nesiruosiama...visur trukumu esama.Jei atsirado plysys istatymu pamatuose, vejas ipute neskonio sekla, toji ir sudygo, kam tais pirstais badytis:( sorry, jautri vieta mano sirdyje del kulturos, paveldo ir t.t.

Anonimiškas rašė...

tik dalinai galima sutikti su Migeluna. dvasiskija gal ir is Lietuvos kilus( nors pastaruoju metu yra Lietuvoj kunigu ir is Lenkijos, Italijos ir kitur), bet instrukcijos pareina is Vatikano. Taigi tam tikra prasme tai yra valstybe valstybej. Del to is virsaus ziuri i lietuiskus istatymus. Kai kurios salys su tokia padetim nesutinka.

migeluna rašė...

na itikinkit mane, kad vatikanui rupi musu plastikiniai cackaliukai baznytelese...:(

Anonimiškas rašė...

is paziuros atrodo kad nerupi, bet jeigu giliau paziurejus, tai juk ju nuosavybe. Aisku jie nenori gadint santykiu su paskiru valstybiu tikinciaisiais ir tokie apsizioplinimai kaip Brazausko laidotuves, Ausros Vartai ir panasus jiems ne i nauda