2010 m. lapkričio 16 d., antradienis

DE PROFUNDIS

APIE DIEVĄ

Rolandas Kaušas

[skaityti komentarus]

iliustracija

* * *

Anomis dienomis Dievas užpirko Mišias už visos savo plačios giminės gyvuosius ir mirusiuosius. Susirinko visi (apie 2500), tarp jų ir nežinomas Dievas, o atvykę teologai trynė rankas ir taip tarpusavyje kalbėjo:

– Dabar bus muštynės.

Bet Dievas juos sugėdino, ir nuo to laiko šie ieškojo dingsties jį suimti.

* * *

Anomis dienomis Dievui nebuvo negalimų dalykų. Teologai jam prisakė, ko jis negalįs daryti. Tai Dievas taip ir darė.

* * *

Anomis dienomis Dievas su Raudonkepuraite ėjo aplankyti sergančios senelės ir nešė jai džiovintų slyvų. Iš už krūmų pasirodę teologai paklausė, kur jie beeiną. Viską sužinoję, trumpesniu keliu nukūrė pas senelę. Dievui su Raudonkepuraite galų gale pasiekus tikslą ir pasibeldus, iš už durų pasigirdo senelės balsas:

– Aš jūsų neįsileisiu, nes jūs prieš Velykas neatlikot išpažinties ir nepriėjot Komunijos.

Ir nuo tada senelė ilgai ir laimingai gyveno.

* * *

Anomis dienomis teologai apkaltino Dievą, esą jis velnių priėdęs. Dievas ilgai turėjo aiškintis spaudos atstovams. Net suprakaitavo.

* * *

Anomis dienomis teologai patikrino Dievo sąskaitą Vatikano banke. Po to ilgai girdėjos verksmai ir dantų griežimas. Ir Dievas turėjo jų viešai atsiprašyti, o pas kui dar ir guosti.

* * *

Anomis dienomis teologai uždraudė baroną Miunchauzeną laidoti su kunigu. Tai paskui Dievas turėjo vargo su juo danguj.

iliustracija

* * *

Anomis dienomis Dievas skraidė su Karlsonu. Atėję teologai pritaisė Karlsonui prie nugaros Dievo duotą kryžių ir liepė nešti. Nuo tos dienos Dievas įniko vartyti stalus šventykloj, nes nebeturėjo draugo.

* * *

Anomis dienomis Dievas vartė stalus šventykloj. Atėję teologai atsinešė schemelę, kaip geriausia vartyti ir padidinti našumą. Bet Dievas sakė, kad jis tik norėjęs išlieti pyktį.

* * *

Anomis dienomis teologai su Pontijum Pilotu skrido lėktuvu ir svarstė, kas yra tiesa. Tik Dievas sėdėjo šalia ir nesileido į ginčus. Mat dar nebuvo išgėręs rytinės kavos.

* * *

Anomis dienomis teologai išvedė naują Dievų veislę. Dievas atėjęs tik krapštęs pakaušį ir kažką mykė panosėj.

* * *

Anomis dienomis teologai išaiškino Dievui, kad 2 + 2 = 4, paaiškino, kaip katekizmuose rasti visus atsakymus, paskyrė jį budinčiu ir ramiai nuėjo miegoti. Jau geriau būtų nėję.

* * *

Anomis dienomis Dievas kalbėjosi su bedieviais ir seniausios profesijos atstovėmis. Praeidami pro šalį, teologai pamerkė akį damoms, bet apsimetė, kad Dievo nepažįsta, o vėliau jam išaiškino, su kuo jis turįs bendrauti.

* * *

Anomis dienomis teologai išaiškino Dievui apie dvigubus standartus ir pademonstravo, kaip tai veikia. Tada Dievas pirmą kartą iškaršė jiems kailį.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

ar bus daugiau?