2013 m. sausio 16 d., trečiadienis


Politine Apžvalga 7

 

Ir vėl man rūpestis. Vis per tą progresą. Va tuoj nubraukiu trupinius nuo stalo ir pašnekėsim vyriškai...Lietuviai patys žudos, tai rodo išskirtinį ryžtingumą ir drasą, jeigu kam neaišku. Pažink save vadinasi. Amerikiečiai šaudo kitus: aiški auklėjimo spraga ir skystakiaušiškumas: dėl visko kalti tie kiti. Va patratinsiu į prekybos centrą nuėjęs ir palengvės. Terapija vadinasi. O kas žiūrės gyvenimui į akis aš jūsų klausiu? Ne taves klausiu...išneškit jį. Va ir arabai pradės kitus naikint vietoj to kad šauniai susisprogdintų. Dingsta gražios tradicijos. Jau nekalbant apie stilių. Ypač jeigu susisprogdina moteris. Tik timpt virvelę tarp kojų. Kur kas įspūdingiau nei apglušusiam ambasadoriui su plyta per makaulę. Nugalabint ambasadorių kiekvienas gali. Nugalėt save, va kur menas.

Žiūrėk, Irano prezidentas per televizorių Alibabai ir keturiasdešimt plėšikų New York’e kalba apie moralę. Nes jei esi priverstas tyliai gamintis bombikę, jautiesi nuskriaustas. Va kai jau rankose vartalioji veikiantį pavyzdį, tada pasakai visiems ką iš tikro galvoji. Tokia nauja strategija: Iš pradžių tu kankinys, paskui ant laužo degini netikėlius. Netikėtas posūkis…Lėk svajone…

…Mergaite, ar turit ko gaminto ant atviros ugnies? Rūkyti šonkauliukai tiks…Lietuviams vidinė drama yra svarbu. Poetų ir rudens tauta mes esam. Savivertė ir grybai yra mūsų stiprioji pusė. Amerikiečiai greičiau linkę sukelt viešoj vietoj dramą kitiems. Visuomenė turi pasijust kalta nepastebėjus ir neįvertinus. Štai, pavyzdžiui, šokikai nuo tiltų. Reikia kad kokios dvi mylios mašinų po apačia sustotų, t.y.būtinai iš ryto, kai į darbą visi. Prisistatytų šimtas psichologų…ir tu nuo Palangos tilto šokai gaudyt žuvytės? Gerai padarei. Padėk galvelę, dar nusnūsk…Paskui laikraščiai parašo kodėl norėjo šokti, bet nešoko. Jeigu jau tu užsidėjai išeigines kelnes ir penkis rožančius ant kaklo, tai privalai šokt. Nes tūkstančiai žmonių į darbą nenuvažiavo, policija su gaisrine ir greitąja atlėkė. Jausk atsakomybę. Bet kur tau. O lietuviai viską daro tyliai ir preciziškai. Tai rodo intencijų grynumą.

Žiūrėk, Izraelio premjeras kaip gražiai piešti bemokąs. Iškart pasidaro aišku: anksčiau mest bombą yra pigiau negu vėliau. Aš esu tvirtai įsitikinęs, kad branduolinis karas sugrąžintų žmonių gyvenimuosna tikslą, viltį ir pasirinkimo laisvę. Nes gi dabar kas belikę: Maxima, Wallmart ir gerbūvis. Jeigu rimti vyrai rimtai ruošias susinaikint, tas turėtų įkvėpt likusius kandidatus į susinaikinimą. Tai, netgi sakyčiau, tikra prabanga, jeigu gali rinktis: pats nušoki nuo tilto ar tave pastumia prezidentai su premjerais. Vadinas einama teisingu keliu. Gaila žinoma, kad nieks nepastebi mūsų tautiečių kuklaus indėlio progreso labui. Mergaite, dar po vieną, už rimtus vyrus ir kad kelias į progresą nedulkėtų.

Komentarų nėra: